Pinterest Ads

Lees hier meer over wat wij voor jou kunnen betekenen met Pinterest Ads en neem contact met ons op!

conversie verhogen met social media

Pinterest werkt ook voor jou!

Je kunt wel een goed werkende website hebben, maar zonder verkeer bereik je hier natuurlijk niet zo veel mee. Het is dan ook ontzettend belangrijk om aandacht te besteden aan het genereren van zowel betaald en onbetaald verkeer. Dit verkeer heeft uiteindelijk de potentie om te converteren op je website. Door gebruik te maken van onze jarenlange kennis en ervaring met verschillende advertentieplatforms tillen we jouw onderneming naar een hoger niveau. Het effectief inzetten van Pinterest Ads kan hier flink aan bijdragen.

Wat is Pinterest

Pinterest is één van de snelst groeiende social media platforms. In Februari 2021 waren er 5,34 miljoen gebruikers die Pinterest elke maand actief gebruikten. Het is een inspiratieplatform waarbij mensen (en ondernemers) elkaar op ideeën brengen en inspireren. Ondernemers bieden hier hun product en/of dienst aan en komen zo onder de aandacht van zoekende consumenten. Het grote voordeel van Pinterest is dat je jouw doelgroep bereikt, terwijl deze al met een bepaalde intentie op zoek is. Kort samengevat: Door Pinterest Ads te gebruiken kun je direct én indirect kwalitatief verkeer genereren naar jouw website, waarna je het verkeer stimuleert om tot conversie over te gaan.

Direct en indirect verkeer
Het directe verkeer bestaat uit bezoekers die na het lezen van de bedrijfspin door klikken naar de website. Het indirecte verkeer bestaat uit bezoekers die na een bepaalde tijd alsnog op jouw website terecht komen door het geplante zaadje dat steeds verder groeit. 

Waarom Pinterest Ads

Het is natuurlijk belangrijk om onder de aandacht van jouw doelgroep te komen. In deze zogenoemde ‘awareness fase’ planten we als het ware een zaadje in het hoofd van de lezer. Dit zaadje groeit uit en voedt zich met elke interactie met je onderneming die deze persoon ervaart. Door effectief gebruik te maken van Pinterest Ads kunnen we het zaadje op het juiste moment planten, bij de juiste persoon en met de juiste boodschap.

Natuurlijk is het ook mogelijk om onbetaald verkeer te genereren: het organische verkeer. Dit kun je doen door periodiek pins te delen die je doelgroep lekker maken met jouw aanbod. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Ook dit kunnen wij voor jou verzorgen.

Verschillen tussen Pinterest en Facebook&Instagram

Het is ook goed om te benoemen wat de verschillen precies zijn wanneer je je als ondernemer wilt positioneren binnen Pinterest, in plaats van via Facebook & Instagram.

Ook al komen de verschillende platforms grotendeels overeen, er zijn toch ook nog een aantal redelijk grote verschillen tussen deze drie platformen. De intentie van de gemiddelde gebruiker is namelijk anders. Facebook- en Instagramgebruikers zitten grotendeels op het platform om zich te vermaken. Ze scrollen door hun tijdlijn en zijn niet vaak bezig met de intentie om iets te kopen. Pinterestgebruikers daarentegen gebruiken Pinterest om inspiratie op te doen, ze zijn vaak al op zoek naar een bepaalde oplossing en/of verrijking. Deze personen zitten al snel verder in de funnel en zijn dus ook gemakkelijker over te halen om door te klikken naar jouw website.

Een ander verschil, en meteen ook een voordeel van Pinterest Ads is dat de advertenties, in vergelijking met andere sociale media kanalen, nauwelijks opvallen tussen de ‘normale’ pins. Op deze manier kun je gemakkelijk opgaan in de massa met normale pins en heb je niet het nadeel dat mensen een advertentie misschien als vervelend ervaren en snel doorscrollen.

waarom het werkt!

Onze meerwaarde

Door ons het volledige beheer te geven over jouw Pinterest bedrijfsaccount, kun jij je richten op andere belangrijke zaken. Je hebt hierin de keuze om alleen de Pinterest Ads door ons te laten verzorgen, maar je kunt er ook voor kiezen om ook de periodieke ‘normale’ pins op ons bordje te leggen. Wij hebben ervaring met het volledige Pinterest systeem en kunnen dit met onze kennis van andere advertentieplatforms combineren om op Pinterest het maximale uit jouw onderneming te halen. Bekijk hieronder enkele voordelen waar je van kunt profiteren door ons in de arm te nemen:

Onze klanten worden blij van Pinterest

Cases

Verschillende grote klanten hebben hun Pinterestbeheer al aan ons overgedragen en zijn hier tevreden over. Door periodiek content te delen en de advertenties op te pakken blijven wij bijdragen aan de groei van deze ondernemingen. Bekijk bijvoorbeeld de pagina van Fabrieksverkoop en de pagina van Veijer trappen eens om een beeld te krijgen van hoe een professioneel bedrijfsprofiel op Pinterest eruit ziet.

Zo pakken wij het aan

Eerst gaan we samen uitgebreid bekijken welke doelen je als ondernemer/onderneming wil behalen. Wil je je merkbekendheid vergroten? Of wil je meer verkeer op de website? Door samen (SMART uitgewerkte) doelen op te stellen maken we het meetbaar en behapbaar. We verdiepen ons in de content op jouw website, welke schrijfwijze is gebruikt, wie er tot jouw doelgroep behoort en natuurlijk leren we uiteindelijk ook jouw aanbod kennen. Op deze manier nemen we het Pinterest beheer (deels) over en zorgen we ervoor dat diezelfde passie in de bestaande content doorgetrokken wordt in de toekomstige content.

Uiteindelijk draait het natuurlijk grotendeels om resultaten, daarom houden we een gedetailleerde rapportage bij die we periodiek met je bespreken. Elke maand krijg je van ons een rapport met de resultaten en vertellen we in hoeverre deze stroken met de beoogde doelstellingen. Samen kijken we naar de toekomst en samen groeien we verder.

Buiten de resultaten vinden we de mens ook heel belangrijk. We bouwen altijd aan een langdurige, kwalitatieve relatie. Daarom beperken wij ons tot klanten in en rondom Zwolle, zodat we ook fysiek contact kunnen hebben. 

Nieuwsgierig geworden?

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Of stuur een mail naar stan@positie1.nl