Ultiem geld verdienen met domeinnamen

Throwback Thursday

Ultiem geld verdienen met domeinnamen

Deze maand doken we voor een nieuwe ‘throwback thursday’ in het blogarchief van Positie1. Hierin kwamen we een artikel tegen uit 2010 met de titel: “Ultiem geld verdienen met domeinnamen”.

Geld verdienen met domeinnamen was rond die tijd een hot item. De methode was eigenlijk vrij simpel. Je kocht een domeinnaam met daarin een zoekwoord, bijvoorbeeld www.schoenen.nl. Domeinnamen met een zoekwoord erin hadden veel waarde voor Google en scoorden hoog in de zoekresultaten. Vervolgens verkocht je de domeinnaam voor een veelvoud.

Nou wil ik niet zeggen dat het vandaag de dag onmogelijk is om geld te verdienen met domeinnamen. Maar ik heb wel het idee dat de hype rond domeinnamen is gaan liggen.

Een van de redenen hiervoor is dat Google domeinnamen met zoekwoorden erin niet meer automatisch hoger waardeert en plaatst dan domeinnamen zonder zoekwoorden. De waarde van deze domeinnamen is dus gedaald. Daar komt bij dat er vaak geen websites zijn gebouwd op de domeinnamen en ze daarom voor Google geen waarde hebben opgebouwd.

Wat mij betreft is het handelen in domeinnamen gedateerd. Al zullen velen het hier niet mee eens zijn. Er zullen best wel mensen zijn die er geld mee verdienen, maar ik geloof niet meer in de handel in domeinnamen.

PS: Twijfel je erover om een domeinnaam te verhandelen en heb je vragen? Laat dan hieronder een reactie achter, we helpen je graag.