Toolstest: Skitch maakt het leven makkelijker!

Door: Cees-Jan Slabbekoorn
17 september 2015

Skitch is geen marketingtool, maar maakt mijn leven wel een stuk makkelijker. Screenshots maken, markeren en naar e-mail of een bestand slepen: dit alles is er heerlijk eenvoudig mee. En de tool is beschikbaar voor zowel desktop als mobiele telefoon!

Geen marketingtool

Eigenlijk is Skitch te simpel voor een lange toolstest. Zoals gezegd is het niet echt een marketingtool. Toch is Skitch voor veel marketeers en ondernemers erg handig. Je kunt er snel screenshots mee maken of een deel van je scherm mee selecteren en bewerken. Vaak is het lastig om iets op afstand duidelijk te maken. Een voorbeeld met een markering is dan een stuk duidelijker én het scheelt een hoop tijd. Even een stukje website uitknippen en het gewenste deel accentueren met een pijltje, tekst of een omlijning met een felle kleur; gevoelige informatie in een afbeelding vervagen; of een snelle uitsnede maken van een afbeelding: met Skitch is het kinderlijk eenvoudig!

Uitbreiding op Evernote

O ja, je kunt je screenies of afbeeldingen ook nog delen via Evernote. Voor wie deze social tool niet kent: Evernote is een cloudoplossing waarin je al je aantekeningen, afbeeldingen en teksten kunt bookmarken, bewaren en delen. Skitch is een standalone uitbreiding van deze geniale cloudoplossing. Meer over Evernote lees je ongetwijfeld in een toekomstige Toolstest.
Ook de bekendere sociale-mediaplatforms komen om de hoek kijken. Je kunt je met Skitch bewerkte foto’s of screenshots eenvoudig delen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Subliem slepen

Een van de fijnste eigenschappen van Skitch is de snelheid. Geen ‘Opslaan als’-gezeur meer of zoeken naar mapjes op je computer. Met Skitch is dit verleden tijd (dááág Photoshop!). Je kunt de afbeelding direct slepen naar een ander scherm, zoals Outlook, Verkenner of Office. Subliem!

Skitch is geen Photoshop

De eenvoud van Skitch is een kracht, maar wanneer je alle mogelijkheden van Photoshop gewend bent, is Skitch toch even wennen. In het begin miste ik wel eens de mogelijkheid om zelf een exacte kleurcode in te stellen. Ook is het voor Skitch een brug te ver om de dikte van een kader op een pixel nauwkeurig in te stellen. Verder vond ik de tekst, die in de ogen van de makers blijkbaar niet zonder een vette omlijning kan, nogal lomp. Gek genoeg kan tekst in de app wel wat subtieler worden opgemaakt. (Update: deze optie is wel beschikbaar in de MAC versie)

Skitch app voor Android en iOS

Natuurlijk heb ik ook de Skitch app getest (Android versie). Deze is nóg simpeler in gebruik dan de desktopversie en biedt wat extra mogelijkheden. Met enkele vingerbewegingen heb je een foto, website, routekaartje of pdf van de nodige markeringen voorzien en opgestuurd. De interface van de app werkt heel natuurlijk en snel. En door de vloeiende bewegingen van de overgangen tussen schermen en tabbladen ziet Skitch er op mijn mobiele telefoon fantastisch uit!
Skitch lijkt voor het maken van screenshots gebruik te maken van Google Chrome en Google Maps. Wil je mensen snel laten weten waar je bent, maak dan een screenshot van je huidige locatie in Google Maps en verstuur deze direct naar je contactpersonen. Heb je een bijzonder bericht gevonden op een website, dat leuk is om te delen? Maak een screenshot, markeer en deel het als foto via Facebook. Er is werkelijk geen kunst aan!

Verspreiden via andere apps

Je bewerkte afbeelding delen met andere apps? Dat doe je met Skitch in een handomdraai. Bijvoorbeeld als bijlage van e-mail, via Whatsapp, Bluetooth, sms, dropbox, google drive en noem maar op.

Skitch is een blijvertje

Skitch is een ongelooflijk handige en simpele tool voor zowel je desktop als je smartphone. Verwacht geen precieze design- en opmaakmogelijkheden. Daar is deze kleurrijke tool niet voor gemaakt. Skitch is er voor de snelheid en het gemak van het markeren en delen van screenshots. Deze tool is inmiddels een vast onderdeel van mijn workflow en wat mij betreft een blijvertje!

 

Deel dit bericht

Lees ook

Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al ...
Lees verder
Nieuws

Positie1 gaat (ook) offline…

“Alle online en offline communicatie overzichtelijk onder één dak” Zorgen dat het klikt. Al 15 jaar lang is dat de drijfveer vanwaaruit Eric Haasjes, Heleen ...
Lees verder
Mensen

In gesprek met Cees-Jan #picknicktafelgesprekken

Lees verder
Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al ...
Lees het blog
Nieuws

Positie1 gaat (ook) offline…

“Alle online en offline communicatie overzichtelijk onder één dak” Zorgen dat het klikt. Al 15 jaar lang is dat de drijfveer vanwaaruit Eric Haasjes, Heleen ...
Lees het blog

Ook op zoek naar de juiste klik?

Neem gerust contact met ons op! We helpen graag!

Of stuur een mail naar info@positie1.nl