Survivalrun: jezelf overwinnen in een speeltuin voor volwassenen

Door: David van Beek
26 februari 2016

Mijn favoriet

Wij laten ons graag inspireren. En als we dat wat ons inspireert met jou delen, brengen we jou misschien ook weer ook op ideeën. Daarom presenteren we voortaan elke vrijdag een van onze favorieten. Wat is jouw favoriet?

Naast een kantoorbaan is het goed om fysiek in beweging te blijven en je hersenhelften totaal anders te gebruiken. Een leuke sport is dan het beste wat je kunt doen.

Net als bij online marketing ben ik ook bij het sporten heel doelgericht. Daarom past survivalrun goed bij mij. Het geeft fysieke en mentale voldoening en tilt me fysiek – op een speelse manier – naar een andere hoogte.

Survivalrun vraagt veel van je. Buiten in weer en wind, tijdens regen, hitte en vrieskou. Het klimmen in de touwen, netten, pallets en autobanden gaat altijd door. De hindernissen vragen kracht, techniek en behendigheid. De loopjes tussendoor vragen extra uithoudingsvermogen en een goed uitgekiend looptempo. Bijna ieder spiertje in je lichaam wordt gebruikt. Je komt regelmatig met blauwe plekken, schrammen en blaren thuis en je moet geen hoogtevrees hebben.

Waarom ik zo gek ben om dit leuk te vinden?

Tot het gaatje gaan – wanneer doen wij westerlingen dat nou nog echt? Jezelf overwinnen, obstakels overwinnen, het is meer dan sport, het gaat over het leven zelf. Het geeft enorm veel voldoening als je dit doet en ziet dat je samen met je sportmaatjes door een gezonde vechtlust en toewijding groeit in je kunnen. Dat je zichtbaar verder komt met je kiezen op elkaar. En elkaar na afloop een klap op de schouder geeft.

Binnen enkele maanden voelde ik een kracht en energie die ik voorheen niet kende. En in de buitenlucht sporten in een speeltuin voor volwassenen is iets wat de jongen in mij in leven houdt. Verandert survivalrun levens?
Volgens sommigen wel. Ik praat er in ieder geval graag over. Tot vervelens toe misschien. Maar dat zegt volgens mij wel veel.

Deel dit bericht

Ook op zoek naar de juiste klik?

Neem gerust contact met ons op! We helpen graag!

Of stuur een mail naar info@positie1.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en tips