Sophie vertelt over haar afstudeerstage

Door: Chantal
25 juni 2019

Op maandag 28 januari stapte ze ons kantoor binnen; Sophie Mensink. Student Small Business en Retail Management aan het Windesheim, hier in Zwolle. Ze is 20 jaar, woont in Tubbergen en speelt volleybal in de eerste divisie met haar team Dynamo Tubbergen. Sophie heeft haar afstudeeropdracht bij ons uitgevoerd. Op 9 juli neemt ze haar diploma in ontvangst. Tijd dus voor wat vragen over haar afstudeertijd hier.

Zeg Sophie…hoe ben je eigenlijk bij ons terecht gekomen?
Tijdens mijn minor E-Commerce deed ik een project voor Topcentrum E-Commerce. Zij hadden samen met Travelbags een evenement georganiseerd waar ons projectteam bij aanwezig was. Er waren meerdere bedrijven aanwezig, waaronder ook Positie1. Eric vertelde meer over Positie1 én dat hij voor het komende jaar nog stagiaires zocht. Ik heb hem na afloop van het evenement benaderd en gevraagd of er een mogelijkheid was om af te studeren bij Positie1. Hij gaf aan dat dit  mogelijk was en op die manier ben ik bij Positie1 terecht gekomen.

Zelf op Eric afgestapt….Vond je dat niet eng??
Ja, wel een beetje hoor! Maar ik dacht: ik kan het altijd proberen.

Jeetje, ik vind dat best lef hebben!
Ach ja…

En heb je zelf een afstudeeropdracht bedacht?
Van Eric hoorde ik wat hij graag onderzocht wilde hebben. Vervolgens hebben we samen overlegd hoe we dit gingen aanpakken. En zo is mijn afstudeeropdracht ontstaan.

Heb je iets geleerd tijdens deze periode?
Jazeker heb ik dat.

Wat dan?
Nou, naast onderzoekvaardigheden heb ik ook kennis opgedaan over (karaktervolle) positionering, conversieoptimalisatie, zoekwoordenonderzoeken en verschillende onlinemarketing begrippen en programma’s.

Allemaal waardevolle informatie dus.. Hoe vond je het eigenlijk om bij ons af te studeren?
Ik vond het erg leuk om bij Positie1 af te studeren. Ik werd direct betrokken bij het team, vond mijn afstudeeronderzoek interessant en kreeg veel nieuwe informatie over online marketing tijdens de afstudeerperiode. De sfeer op kantoor is prettig en ik werd altijd direct geholpen door Eric of andere collega’s wanneer ik een vraag had. Ik ben blij dat ik, mede hierdoor, alles op tijd heb kunnen inleveren. En dat ik mijn opdracht met een ruime voldoende heb gehaald.

Dat horen we graag 😊. Heb je je ook nog verbaasd of verwonderd over bepaalde dingen? Eerlijk zeggen hoor!
Ik vond, direct toen ik bij Positie1 binnen kwam, het kantoor al bijzonder. En dat bedoel ik op een positieve manier. De gele picknicktafel, het dartbord, de met bos beplakte spreekkamer en het weekstartbord vielen me op. Het doen van een weekstart had ik nog niet eerder meegemaakt en is mij zeker goed bevallen.

Waarom?
Doordat er tijdens de weekstart door iedereen werd verteld hoe de stemming is en hoe de werkdruk wordt ervaren. Op deze manier kun je een beetje rekening met elkaar houden en bijspringen als dat nodig is.

En nu? Wat ga je de komende periode doen?
Ik blijf nog even hier! Tijdens de zomervakantie ga ik hier 2 tot 3 dagen per week werken. Ik ga waar mogelijk helpen bij klantwerk en jullie ondersteunen bij een aantal interne projecten. De overige dagen ga ik aan de slag bij Totaalbed. Daar heb ik vorige zomer gewerkt en ga ik aan de slag met het optimaliseren van het productmanagementproces.

En na de zomer?
Dan begin ik aan de premaster digital marketing communication aan de Universiteit van Twente.  De studie Small Business en Retail Management is naar mijn mening erg breed. Ik wil me graag meer specialiseren op het gebied van online marketing. Ik verwacht dat ik dat tijdens deze master ga doen.

Bedankt voor je interview Sophie!

Eric over Sophie;
“Sophie is stoer…Ze stapte meteen op me af tijdens het netwerkevent van Travelbags. Ze vertelde wie ze was en wat ze deed. En vroeg vervolgens of we een afstudeerplek voor haar hadden bij Positie1. Daar hou ik van! Sophie is niet bang en toont lef. Ze is pro- actief en leergierig. Eigenlijk alles wat je hoopt te verwachten van een HBO- student. Ze kan ook nog eens heel goed met tijdsdruk omgaan. Ik spreek denk ik namens ons allemaal als ik zeg dat ze heel prettig in de samenwerking is. Ze heeft een mooie eindscriptie opgeleverd en dat goed gepresenteerd aan haar begeleiders en aan mij. Dat werd dan ook beloond met een uitstekend cijfer. Wat ons betreft komt ze na haar studie weer bij ons terug, maar dan als collega!”

Deel dit bericht

Lees ook

Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al ...
Lees verder
Nieuws

Positie1 gaat (ook) offline…

“Alle online en offline communicatie overzichtelijk onder één dak” Zorgen dat het klikt. Al 15 jaar lang is dat de drijfveer vanwaaruit Eric Haasjes, Heleen ...
Lees verder
Mensen

In gesprek met Cees-Jan #picknicktafelgesprekken

Lees verder
Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al ...
Lees het blog
Nieuws

Positie1 gaat (ook) offline…

“Alle online en offline communicatie overzichtelijk onder één dak” Zorgen dat het klikt. Al 15 jaar lang is dat de drijfveer vanwaaruit Eric Haasjes, Heleen ...
Lees het blog

Ook op zoek naar de juiste klik?

Neem gerust contact met ons op! We helpen graag!

Of stuur een mail naar info@positie1.nl