Sophie blikt terug op haar eerste maanden als fulltimer bij Positie1

Door: Sophie Mensink
9 september 2021
Ik kom al sinds januari 2019 bij Positie1 over de vloer. Eerst als stagiaire tijdens mijn afstudeerstage op het HBO, toen als bijbaantje gedurende mijn vervolgstudie en nu als fulltime medewerker. Logischerwijs is mijn rol nu heel anders dan toen ik stage liep. Eerder vertelde ik al eens over mijn afstudeerstage bij Positie1. Nu is het tijd om wat meer te vertellen over mijn ervaringen als fulltime medewerker.

Het OV omgewisseld voor een eigen auto

Ik kom uit Tubbergen, dat ligt in het mooie Twente ;). Super leuk en lekker rustig….Alleen wel een eindje van Zwolle af. Sinds ik fulltime werk bij Positie1 en dus regelmatig naar kantoor ga, heb ik het OV daarom omgewisseld voor een eigen auto! Dat is wel even wennen, zeker in het (voor mij) drukke Zwolle, maar het bevalt zeker goed. Ik rijd er ongeveer een uur over naar Zwolle. Door af en toe ook thuis te werken is dat prima te doen.

Van ondersteunend naar eigen klantportefeuille

Sinds ik fulltime bij Positie1 werk zijn mijn werkzaamheden behoorlijk veranderd. Toen ik zo’n half jaar geleden nog als bijbaantje bij Positie1 werkte waren mijn werkzaamheden voornamelijk gericht op het ondersteunen bij projecten van collega’s. Bijvoorbeeld met het schrijven van een tekst voor een landings- of productpagina of het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Nu krijg ik steeds meer ‘eigen’ klanten, richt ik me ook op Google Ads en ben ik veel bezig met Inbound Marketing via Hubspot. Ook het uitvoeren van onderzoeken naar conversie-optimalisatie en zoekwoorden vind ik erg interessant. En op basis van uitgevoerde zoekwoordenonderzoeken schrijf ik nog steeds graag teksten ter verbetering van de vindbaarheid.

Zoekwoordenonderzoek doen

Mijn studies als goede basis

Mijn HBO studie was erg breed; inkoop, verkoop, logistiek en.. marketing. Dat laatste vond ik dus het leukst. Daarom heb ik na mijn hbo- studie een master in Digitale Marketing gevolgd aan de Universiteit Twente. Beide studies waren veelal gericht op modellen, theorieën en onderzoek doen. Dat helpt mij nu bij het doen van analyses, het uitvoeren van onderzoeken en opstellen van rapporten. Verder heb ik ook wel wat geleerd over zaken als online adverteren en conversie- optimalisatie tijdens mijn studie. Maar het meeste over online marketing heb ik geleerd bij P1. Tijdens mijn stage, bijbaantje en deze eerste maanden als fulltime medewerker.

Altijd een prettige sfeer op kantoor

Ik gaf het al aan in het ‘interview’ uit 2019 en het is nog onveranderd; ik vind de sfeer op kantoor altijd prettig. Iedereen wil je helpen waar nodig en dat is super fijn. Zeker als je nog veel moet leren. Ik krijg bij Positie1 de ruimte om over alle aspecten van online marketing wat te leren. De afwisseling tussen werkzaamheden en klantcases vind ik erg leuk. 

Al met al bevalt het fulltime werken bij Positie1 mij dus erg goed. Ik hoop hier nog veel te mogen leren en lang te blijven werken.

Ook als online marketeer aan de slag bij Positie1? Stuur gerust een open sollicitatie via info@positie1.nl.

 

Deel dit bericht

Lees ook

Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al ...
Lees verder
Nieuws

Positie1 gaat (ook) offline…

“Alle online en offline communicatie overzichtelijk onder één dak” Zorgen dat het klikt. Al 15 jaar lang is dat de drijfveer vanwaaruit Eric Haasjes, Heleen ...
Lees verder
Mensen

In gesprek met Cees-Jan #picknicktafelgesprekken

Lees verder
Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al ...
Lees het blog
Nieuws

Positie1 gaat (ook) offline…

“Alle online en offline communicatie overzichtelijk onder één dak” Zorgen dat het klikt. Al 15 jaar lang is dat de drijfveer vanwaaruit Eric Haasjes, Heleen ...
Lees het blog

Ook op zoek naar de juiste klik?

Neem gerust contact met ons op! We helpen graag!

Of stuur een mail naar info@positie1.nl