Schminken en bodypainting

Schminken-en-bodypainting

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Mijn favoriet

Wij laten ons graag inspireren. En als we dat wat ons inspireert met jou delen, brengen we jou misschien ook weer ook op ideeën. Daarom presenteren we voortaan elke vrijdag een van onze favorieten. Wat is jouw favoriet?

Mijn favoriet –  Schminken en bodypainting

Een aantal jaren geleden haalde ik het in mijn hoofd dat het tof zou zijn om te schminken. En dan niet de standaard prinsesjes en piraten. Dat had ik in de zomer van 2007 al gedaan toen ik nog bij het recreatieteam van een camping werkte. Nee, ik wilde mezelf omtoveren tot bizarre wezens. Wezens die je angst aanjagen, verbazen en versteld laten staan! En ja, vaderlief, vriendlief en broerlief keken me bij die mededeling allemaal aan alsof ik ze niet allemaal op een rijtje had.

Mijn eerste schminkpalletje kocht ik in een opwelling. Een onding dat je voor een paar euro zou aanschaffen voor het kinderfeestje van je zoon of dochter. Maar met dat onding kreeg ik toch mooi mijn eerste creatie op het zogenaamde ‘canvas’. En met canvas bedoel ik natuurlijk mijn gezicht. Naarmate ik enthousiaster werd, groeide mijn collectie schmink, kwasten, poeders en gekleurde lenzen ook (tot ergernis van vriendlief, want die ‘rotzooi’ lag natuurlijk altijd in de weg). Ik haalde mijn inspiratie uit van alles en nog wat, oefende met YouTube tutorials en bedacht zelf creaties.

Ik begon toe te leven naar de momenten waarop ik weer aan de slag kon. Even de drukte van het dagelijkse leven achter me laten en transformeren in iets of iemand anders. En daarbij werd ik ook nog eens steeds beter! Waar ik bij mijn eerste pogingen nog geen idee had van lichtinval en schaduwen, krijg ik de slag nu toch aardig te pakken. Natuurlijk moet ik nog een hoop leren en is er altijd wel iets aan te merken, maar bij elke creatie is het eindresultaat net iets beter en iets vollediger. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een ontzettend leuke bezigheid.

Inderdaad, ik ben net een groot kind. Ik laat niet alleen mijn fantasie de vrije loop, ik loop daadwerkelijk rond als de creaties in mijn fantasie! Nou ja, rondlopen, ik ga natuurlijk niet naar buiten om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Dat mag alleen met Halloween ;).

Allereerste creatie versus de laatste.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en tips

Op zoek naar de juiste klik?

Neem contact met ons op!