Positie1 gaat (ook) offline…

Door: Heleen Altena
16 oktober 2023
“Alle online en offline communicatie overzichtelijk onder één dak” Zorgen dat het klikt. Al 15 jaar lang is dat de drijfveer vanwaaruit Eric Haasjes, Heleen Altena en hun Positie1-team ondernemers succesvol helpen doorgroeien met online marketing. Sinds kort is de dienstverlening van de Zwolse marketing- en communicatiespecialist verbreed: na de inlijving van Rebelation uit Epe kunnen organisaties nu ook voor hun offline communicatie bij Positie1 terecht.

Eén aanspreekpunt voor alle communicatie

“We kijken er enorm naar uit om de offline-expertise van Rebelation samen te smelten met ons eigen online-specialisme. Voor ondernemers betekent dat korte lijnen, een eenduidig merkverhaal en een consistente uitstraling. Zo kunnen we hen nog beter helpen groeien. Hoe efficiënt en vlot werkt het dat je voor al je communicatie-uitingen gewoon lekker overzichtelijk op één aanspreekpunt kunt terugvallen?!”, vertelt Haasjes enthousiast.

Inspirerende tijden

De inlijving van Rebelation kwam aan het rollen toen eigenaren Geert Jan Dalhuisen en Eline uit den Bogaard zich beraadden over hun toekomst. In 2015 startten de beide Epenaren allebei hun eigen bedrijf. “We konden allebei geen bedrijf vinden waar we aan het werk konden op een betekenisvolle manier. Daarom startten we Omzetgroeier en Rebelation. Onze wegen kruisten elkaar en al snel trokken we veel samen op, omdat we elkaar sterk aanvulden”, legt Geert Jan uit. “Het was dan ook een logische stap dat we ons vorig jaar samenvoegden tot Rebelation BV. We hebben samen hele inspirerende tijden beleefd.”

Meer betekenis geven

In 2020 verhuisden de Epenaren met hun team van De Smederij naar de huidige locatie aan het marktplein, eveneens in Epe. Dat had echter ook een keerzijde. “We hebben allebei veel creatieve potentie, maar door alle drukte van het ondernemen konden we die niet meer volledig benutten. Zo werden we samen stilgezet bij de vraag hoe we meer betekenis konden geven aan ons eigen leven. Rebels als we zijn, bracht ons dat op het idee: waarom zou je niet een stap zetten die zowel voor ons persoonlijk als voor ons bedrijf een goede stap is, een stap die ons allebei verder brengt?”

Speeddates

Die vraag resulteerde, na een gerichte selectie te hebben gemaakt, in een aantal gesprekken met verschillende organisaties die hun marketing- en communicatiebureau wilden voortzetten. “Het was heel bijzonder om te ervaren dat iedereen die we spraken zo enthousiast was over Rebelation”, vertelt Eline. “Tijdens de gesprekken zochten we vooral naar de organisatie die het best aansluit op onze identiteit. Na een aantal speeddates ontstond de perfecte match met Positie1. Die keuze hebben we op gevoel gemaakt. Er was op zoveel gebieden sprake van een hechte verbinding.”

Uitstekende klik

Die uitstekende klik herkenden Eric en Heleen ook gelijk. “Na de eerste bak koffie zitten we binnen vijf weken al bij de notaris om te tekenen”, vat Eric de raakvlakken treffend samen. Over raakvlakken gesproken: evenals Geert Jan en Eline besloten Eric (Positie1 – Zwolle) en Heleen (Beter Gevonden – Apeldoorn) ook in 2022 hun bedrijven samen te voegen. Bovendien hebben Geert Jan, Eline en Heleen de afgelopen jaren De Betekenis Academie gevolgd, omdat ze als mens een positieve impact willen maken op de wereld.

Elkaar in de ogen kijken

Minstens zo bijzonder: tijdens een staaroefening op het Impact Festival, twee jaar geleden, hebben Eline en Heleen als vreemdelingen elkaar al eens een paar minuten in de ogen gekeken, niet wetende dat hun wegen elkaar nu opnieuw zouden kruisen. “Zo lang heb ik nog nooit iemand in de ogen gekeken!”, lacht Heleen.

Beetje jaloers

Op de vraag waarom Eric en Heleen Rebelation willen inlijven, volgt meteen een overtuigend antwoord. “Sinds onze fusie in 2022 wilden we ons herpositioneren en ons meer toeleggen op betekenisvol ondernemen. De positionering van Rebelation sprak ons daarom zó aan dat we eigenlijk geen moment hebben getwijfeld. Alles waar wij ons op wilden focussen, stond bij Rebelation al als een huis. Daar waren we best een beetje gezond jaloers op”, knipoogt Eric.

Maatschappelijk betrokken

“Vooral in het menselijke aspect waar Rebelation zich voor inzet, herkennen we ons heel erg”, vult Heleen aan. Heleen – zelf ook woonachtig in Epe – kent de Eper bevolking goed vanuit haar betrokkenheid in diverse vrijwilligersinitiatieven in het dorp. Zo is er door de jaren heen een sterke verbondenheid met de lokale samenleving ontstaan. “En juist in het stukje offline communicatie waar Rebelation zo sterk in is, kun je heel goed een stukje menselijkheid toevoegen.”

Eén grote familie

Over de vraag ‘Hoe nu verder?’ is goed nagedacht. “We lijven Rebelation volledig in, wat betekent dat we met alle werknemers straks één grote familie van ruim 20 gedreven communicatieprofessionals vormen. De bedrijfsnaam Rebelation zal worden voortgezet als onze creatieve vestiging. Het kantoor in Epe blijft, net als de werkzaamheden en het team. We zien onze rebelzus echt als aanvulling op Positie1.” licht Eric toe. Geert Jan verlaat het nest en vliegt uit op zoek naar een nieuwe uitdaging, terwijl Eline als creative director actief zal blijven. “We kijken ernaar uit om straks zowel vanaf de Dokter Stolteweg 64 in Zwolle als vanaf De Lindehove 7 in Epe meer betekenis te geven aan menselijke marketing”, vat Heleen de ambities samen. “Mooi om daar samen de schouders onder te zetten!”

Deel dit bericht

Lees ook

Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al een aantal jaar met dit platform en zien de voordelen die het biedt.

Lees verder
Mensen

In gesprek met Cees-Jan #picknicktafelgesprekken

Lees verder
Marketing is zoveel meer blog Fabels & Feiten

Marketing is zoveel meer dan vaak wordt gedacht

Lees verder
Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al een aantal jaar met dit platform en zien de voordelen die het biedt.

Lees het blog
Mensen

In gesprek met Cees-Jan #picknicktafelgesprekken

Lees het blog

Ook op zoek naar de juiste klik?

Neem gerust contact met ons op! We helpen graag!

Of stuur een mail naar info@positie1.nl