Onzichtbare teksten plaatsen om hoger in Google te komen

 

Throwback Thursday

Onzichtbare teksten plaatsen om hoger in Google te komen

Aan het begin van de eeuw was het plaatsen van zoekwoorden in het wit op een witte achtergrond een van de meest gebruikte technieken om hoger in Google te komen. De lezer zag de woorden dus niet, Google wel. Het aantal keer dat het zoekwoord op een pagina werd geplaatst was toen nog een belangrijke factor en daarom werkte deze techniek goed.

Tegenwoordig hoef je dit niet te proberen. Google is veel slimmer geworden en op deze manier zoekwoorden plaatsen, kan leiden tot een totale verwijdering uit de index. Het plaatsen van onzichtbare teksten heeft namelijk geen toegevoegde waarde voor bezoekers. En Google wil hun gebruikers de meeste waardevolle content bieden. Onzichtbare teksten plaatsen wordt gezien als keyword spammen: het plaatsen van zoekwoorden met als enig doel een hogere positie in de ranking te krijgen.

Hoe moet het dan wel? Schrijf teksten die waardevol zijn voor je bezoekers. Google beloont goede teksten met hogere posities in de zoekresultaten. Gebruik geen trucjes, want Google komt er vroeg of laat toch wel achter.

Tip: je kunt Google helpen je teksten beter te begrijpen. Dit verhoogt de kans dat je hoger in Google komt. We hebben hier een infographic over gemaakt.