Mobiel - tablet - desktop

Responsive

Wie doet het niet…In de lunchpauze, op het toilet, na het avondeten of net voor het slapen even snel op je telefoon kijken. Gewoon even het internet afstruinen of heel gericht nog even een bestelling doen of een artikel lezen. 

Precies! Het is zo herkenbaar. Uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 5 Nederlanders een smartphone bezitten. En daarvan gebruikt 90% zijn of haar telefoon om te internetten.

Het belang van een responsive website is hiermee al enigszins duidelijk geworden. Maar er zijn meer redenen om je website responsive te maken. Maar wat houdt dat eigenlijk in; een responsive website.

Responsive

Een website wordt traditioneel gebouwd voor een desktop. De grootte is dus gemaakt voor een beeldscherm. Wanneer je een website op je smartphone opent, wordt de content van de website of heel klein worden weergegeven of buiten je scherm verdwijnen. Behoorlijk gebruiksonvriendelijk dus. Ook gaat de navigatie door deze website op je smartphone lastig en dat levert de nodige frustraties op. Een responsive website schaalt zich naar het device waarop deze wordt aangeroepen. Op je smartphone is de layout dus aangepast naar het formaat van je scherm. De content is prima leesbaar, de functionaliteiten werken naar behoren én je kunt dus snel vinden wat je zoekt.

Voordelen

Google

Google beoordeelt een website op verschillende punten. Wanneer je website responsive is scoort deze hoger in de mobiele zoekresultaten. Dit heeft te maken met een aantal zaken. Zo is de laadtijd van een responsive website korter en dat levert punten op bij Google. Daarnaast is het aantal vroegtijdig verlaters van je website lager wanneer deze goed functioneert. Een responsive website levert een lagere bouncerate op en dat is voor Google een indicatie dat je een relevante website hebt.

hoe we dat doen?

Onze aanpak

Gaan er nu alarmbellen bij je rinkelen? Dan wordt het tijd dat we in gesprek gaan. Wat zijn de wensen en wat zijn de behoeftes. Waar moet de website in voorzien voor de doelgroep en wat ontbreekt er nu aan. Als we dat in kaart hebben gaan we naar de volgende stap, het ontwerp. We kijken naar design en functionaliteit. We maken een wireframe en een ontwerp. En wanneer alles naar wens is starten we met de ontwikkeling van je site. We bouwen de site in een tijdelijke omgeving zodat je nooit offline bent. Tijdens de ontwikkeling van de site kun je altijd live meekijken en kunnen we snel schakelen en wijzigingen doorvoeren. Tenslotte testen we de site op functionaliteiten voordat we deze verhuizen naar jouw domein.

Altijd bereikbaar!

Jouw website ook leesbaar op het toilet?

checklist-website-download

Download de gratis checklist en check het direct:

Conclusie

Terugkomend op het gebruik van je smartphone en het aanbieden van een responsive website kun je dus concluderen dat dit snel en relatief eenvoudig een flinke winst kan opleveren. Bezoekers hebben meer vertrouwen in een bedrijf wanneer de website goed functioneert op de smartphone en ze zijn positiever over de ervaring met het bedrijf. Dit vertaalt zich in een hogere conversie.

Heb jij een website, maar nog niet responsive? Dan kun je zomaar een hoop klanten en dus omzet mislopen!

Positie1 bouwt responsive websites

We werken met WordPress en leveren een website geschikt voor desktop, tablet en mobiel, zodat jij weer kunt concurreren én klaar bent voor de (mobiele) toekomst.

Of stuur een mail naar eric@positie1.nl