Het Grote SAS Survival Handboek

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Mijn favoriet

Wij laten ons graag inspireren. En als we dat wat ons inspireert met jou delen, brengen we jou misschien ook weer ook op ideeën. Daarom presenteren we voortaan elke vrijdag een van onze favorieten. Wat is jouw favoriet?

Het Grote SAS Survival Handboek
– John ‘Lofty’ Wiseman

Dat mijn passie vooral in de buitenlucht ligt mag de meesten duidelijk zijn.

Als olie op dat vuur daarom nog maar een van mijn lieverdjes: Het Grote SAS Survival Handboek. Onofficieel Het Woudlopers Handboek voor Volwassenen. Een boek geschreven door John – ‘Lofty’ voor vrienden – Wiseman. Ex-elitemilitair in het Britse leger (Special Air Service) en oprichter van True Ways Survival.

Het is niet alleen maar het gewicht van dit boek waar je U tegen zegt.

Vanbinnen vertelt deze pil je alles wat je moet weten om te overleven. Tijdens kleine en grote uitdagingen.

Nu zul je de meeste kennis en vaardigheden niet direct nodig hebben. Een vulkaanuitbarsting, tornado, chemische oorlog of extreme hitte tref je hier niet zo vaak aan. Maar wat als je overboord slaat, een koude rivier wilt oversteken, vuur nodig hebt, een kamp wilt opslaan in een bos of iemand met brandwonden moet verzorgen?

Als je het type bent dat liever elke avond voor de tv zit met een quilt van vtwonen over je knieën, denk je waarschijnlijk dat ik gek ben.

Maar dit boek is dan ook meer een bron van inspiratie voor alle outdoorliefhebbers. Het prikkelt de fantasie. Als gids voor het out of the box-denken. Als brandstof voor je dromen.

Toch is dit handboek ook meer dan decoratie op mijn nachtkastje. Een goed en veilig kampvuur maken, eerste hulp, knopen leggen, vallen zetten, eetbare planten vinden, een handboog maken. Het zijn van die dingen die leuk, spannend en nuttig zijn. Op de camping, in de achtertuin, tijdens een boswandeling en op vakantie in de bergen. Je weet maar nooit wanneer het nodig zal zijn. En dan is zo’n handboek toch wel leuk om te hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en tips

Lees meer

Inspiratie

Ervaringen van oud-stagiair Sophie

Ervaringen bij Positie1 In dit blog deel ik mijn ervaringen als stagiair bij Positie 1. Een professioneel en gezellig bedrijf waar naar elk idee geluisterd

Social Media tips
Inspiratie

Tips voor jouw zichtbaarheid op social media

Miljoenen berichten Elke dag worden miljoenen berichten op social media geplaatst. Het wordt dan ook steeds moeilijker om jouw bericht onder de aandacht te brengen

Op zoek naar de juiste klik?

Neem contact met ons op!