Gastbloggen om links te scoren

Throwback Thursday

Gastbloggen om links te scoren

In 2013 was gastbloggen nog een veelgebruikte en zeer effectieve manier om links te scoren en daarmee hoger in Google te komen. Je deed een verzoek bij een website om daar een blog te mogen plaatsen, in ruil voor een link naar jouw website. Op deze manier proberen website-eigenaren veel kwalitatief goede links te scoren.

Rond 2014 maakte Google hier een einde aan. Voortaan zag Google gastbloggen voor links als spam. Dat deed Google omdat deze blogs niet werden geschreven om kwalitatief goede content af te leveren, maar alleen om links te scoren. Dat strookte niet met de filosofie van Google.

Als je nu een gastblog op een blogsite plaatst, krijg je in ruil daarvoor een link, maar wel een met een no follow tag. Deze no follow tag zorgt ervoor dat de Google robot de link niet volgt en dat hij de website achter de link geen extra waarde geeft.

Dit betekent overigens niet dat je niet moet gastbloggen. Want dit kan je autoriteit op het internet vergroten.  Voor de links hoeft je het alleen niet te doen.