Eén keer in de zoveel tijd krijg ik kookkoorts en moét ik iets nieuws proberen. De grote uitdaging daarbij is om een recept te vinden voor minder geld en meer smaak en een betere controle over de inhoud dan je krijgt in een gemiddeld restaurant.
Een van de beste vondsten tot nu toe is de Mexicaanse hamburger. Met een smaakvolle rode peperguacamole, zoete maïs, frisse koriander-tomaatsalsa, pittige rode ui en knapperige, zoute bacon is dit de perfecte hamburger voor de vrijdagavond*. Uiteraard met een lekker vers afgebakken maïsbroodje eromheen. Een hamburger die ideaal is om voor vrienden te maken, maar je kunt hem ook prima in stilte alleen eten met alle lichten uit. Luisterend naar het gekraak tussen je tanden.
Bij een serieus hoofdgerecht kan een goed glas uiteraard niet ontbreken. Daarom verklap ik maar even dat ik deze pittige versnapering het liefste blus met een heerlijke volle bitterzoete, hoprijke Vedett Indian Pale Ale of met de biologische Ur-Hop van Gulpener.
Ik kan er nog wel even over doorgaan, maar je moet er gewoon aan geloven:
hier is het recept.
* let op: niet dieetproof