“Photography was the only thing that mattered in my life and I gave it everything.”

Door: David van Beek
9 oktober 2015

Mijn favoriet

Wij laten ons graag inspireren. En als we dat wat ons inspireert met jou delen, brengen we jou misschien ook weer ook op ideeën. Daarom presenteren we voortaan elke vrijdag een van onze favorieten. Wat is jouw favoriet?

 

“If you make something with love and, you know, passion and you tell a real story, I think it will always find an audience somehow, you know.”

Deze ingetogen domineeszoon uit het dorpje Strijen inspireert me niet alleen door zijn uitgesproken analoge fotografiewerk met grove korrel. Popfotograaf Corbijn is introvert en stronteigenwijs. Tegendraads door foto’s te maken die beroemdheden lang niet altijd op een voetstuk plaatsen. Eigenwijs en overtuigd van zijn werk. Voorheen huisfotograaf van U2, Depeche mode en Metallica. Portretfotograaf van een lange lijst beroemdheden. Zijn werk is uniek, en wordt veel gekopieerd.

Los van wat hij doet is Anton Corbijn voor mij een voorbeeld van een nuchtere Hollander met hart voor wat hij doet, die zijn eigen visie volgt en dicht bij zichzelf blijft.

Alleen zijn logo voor de stad Den Haag vind ik vreselijk, dat had hij niet moeten doen.

Deel dit bericht

Ook op zoek naar de juiste klik?

Neem gerust contact met ons op! We helpen graag!

Of stuur een mail naar info@positie1.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en tips