Ervaringen van oud-stagiair Sophie

Door: Chantal
20 mei 2020
De afgelopen weken hebben we blogs met je gedeeld waarin we je tips gaven over je online zichtbaarheid. Nu een heel ander blog, namelijk over de ervaringen van oud-stagiair Sophie bij Positie1.

Ervaringen bij Positie1

In dit blog deel ik mijn ervaringen als stagiair bij Positie 1. Een professioneel en gezellig bedrijf waar naar elk idee geluisterd wordt en je echt nuttige praktijkervaring opdoet. Op dit moment ben ik één dag in de week werkzaam voor Positie1. Ik voel me er altijd welkom en betrokken.

Hoe het begon

Tijdens mijn minor kwam ik tijdens een e-commerce evenement in gesprek met Eric Haasjes, eigenaar van Positie1. Tijdens het evenement had Eric wat verteld over Positie1 en dat zij op zoek waren naar meeloop- of afstudeerstagiaires. Ik was op dat moment aan het zoeken naar een afstudeerplek, het liefst in de online-marketing sector. Positie1 sprak me erg aan. Daarom besloot ik na de presentaties Eric te vragen wat de mogelijkheden waren. Na dit gesprek en een gesprek op kantoor kon ik in februari 2019 starten met mijn afstudeeropdracht.

Hoewel Positie1 een relatief klein bedrijf is, met 10 werknemers, en ik er al een keer langs was geweest, was ik mijn eerste stagedag best wel zenuwachtig. Gelukkig was dat nergens voor nodig, want iedereen was erg vriendelijk en behulpzaam. Door de gezamenlijke lunches, strategiesessies en teamuitjes voelde ik me al snel echt onderdeel van het team.

Even wennen aan de weekstart

Wel moest ik aan het begin even wennen aan de weekstart. Tijdens de weekstart vertelt iedereen hoe zijn of haar humeur is en hoe hoog de werkdruk voor de komende week is. Maar ook met welke projecten iedereen bezig is en wat eventuele successen of nieuwe projecten zijn. Erg nuttig, want zo kun je bijvoorbeeld aangeven nog wel wat ruimte te hebben en kun je bepaalde taken van iemand met een hoge werkdruk overnemen. Aan het begin vond ik het soms lastig in te schatten hoe hoog mijn werkdruk was en ook vond ik het lastig om onder woorden te brengen wat ik die week precies ging doen. Dit ging echter steeds makkelijker en doordat ik vertelde waar ik tegenaan liep, was er altijd wel iemand die aangaf mij daar wel even mee te kunnen helpen. Mede hierdoor is mijn onderzoek en daarmee mijn afstudeerperiode goed verlopen.

Naast afstuderen ook mee werken

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik, naast het doen van een onderzoek, meegewerkt bij Positie1. Zo heb ik onder andere kunnen helpen bij het uitvoeren van zoekwoordenonderzoeken, het schrijven van teksten en het testen van websites. Ik heb veel geleerd over zoekmachineoptimalisatie, waarbij het vinden en gebruiken van relevante zoekwoorden erg belangrijk is. Daarnaast heb ik verschillende dingen geleerd over usability, user stories, USP’s en call to actions. Ook heb ik veel geleerd over het schrijven van verschillende soorten teksten en waar je rekening mee moet houden.

Eén dag in de week werkzaam voor Positie1

Omdat ik het werken bij Positie1 tijdens mijn afstudeerstage erg leuk en leerzaam vond, wilde ik hier in de zomervakantie graag werken. Dit was gelukkig mogelijk. Gedurende deze periode heb ik ook weer veel bijgeleerd. Na de vakantie ben ik begonnen met mijn vervolgstudie en op dit moment werk ik gemiddeld één dag in de week bij Positie1. Doordat er flexibel wordt omgegaan met werkdagen en omdat thuiswerken mag, is het erg goed te combineren met mijn studie.

Kortom, Positie1 is een leerzaam en gezellig bedrijf, dat zich volop ontwikkelt. Ik zou dit bedrijf zeker aan medestudenten aanraden. Het bedrijf is flexibel en professioneel. Je kunt hier de praktijkervaring opdoen die je wellicht mist tijdens je studie.

Meer weten? Mail me gerust; sophie@positie1.nl.

Deel dit bericht

Lees ook

Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al ...
Lees verder
Nieuws

Positie1 gaat (ook) offline…

“Alle online en offline communicatie overzichtelijk onder één dak” Zorgen dat het klikt. Al 15 jaar lang is dat de drijfveer vanwaaruit Eric Haasjes, Heleen ...
Lees verder
Mensen

In gesprek met Cees-Jan #picknicktafelgesprekken

Lees verder
Nieuws

Officieel MailBlue partner

Vanaf nu is Positie1 officieel partner van MailBlue. Misschien heb je de naam MailBlue al wel eens voorbij horen (of zien) komen. Wij werken al ...
Lees het blog
Nieuws

Positie1 gaat (ook) offline…

“Alle online en offline communicatie overzichtelijk onder één dak” Zorgen dat het klikt. Al 15 jaar lang is dat de drijfveer vanwaaruit Eric Haasjes, Heleen ...
Lees het blog

Ook op zoek naar de juiste klik?

Neem gerust contact met ons op! We helpen graag!

Of stuur een mail naar info@positie1.nl