Een pot thee en een goed boek

Door: Ilona
22 april 2016

Mijn favoriet

Wij laten ons graag inspireren. En als we dat wat ons inspireert met jou delen, brengen we jou misschien ook weer ook op ideeën. Daarom presenteren we voortaan elke vrijdag een van onze favorieten. Wat is jouw favoriet?

‘A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one’

– George R.R. Martin, A Dance With Dragons

Lezen is fantastisch! Met een goed boek verander je een druilerige zondag in een buitengewone reis naar exotische landschappen, de middeleeuwen of een stad zoals die van jou, maar waarin dingen gebeuren die je sprakeloos achterlaten.

Ik bedoel, wat is er mooier dan meegezogen worden in een verhaallijn, zo intens dat je vergeet wat er om je heen speelt. Wat is er fijner dan personages zo goed te leren kennen dat ze voelen als vrienden, dat je ze wilt opbellen en wilt zeggen dat het goed komt. Wat is er adembenemender dan je laten meeslepen in een achtbaan van emoties en avonturen, voelen wat de personages voelen, daar gaan waar de personages zijn?

Het beste is: alles ligt open voor je eigen interpretatie! Je bent zelf vormgever van het verhaal. Op het moment dat je een boek openslaat, bepaal jij hoe iedereen er uitziet, hoe hun stemmen klinken, hoe de omgeving eruit ziet, hoe een huis is ingericht en ga zo maar door. Je zet het verhaal naar jouw hand, en met je eigen fantasie kun je zo ver gaan als je wilt!

Toch doe ik het niet vaak genoeg. Ik laat me niet vaak genoeg verbazen door onverwachte plotwendingen, fantastische karakters en sensationele streken. En waarom? Stiekem geef ik de tv de schuld. Ik ben een sukkel voor media zoals Netflix en val snel voor de gemakken van de visuele vertaling. Maar vanavond, als ik thuis kom, blaas ik het stof van mijn favoriete boek en nestel ik me op de bank met een volle pot hete rooibosthee. Dan kan ik weer verdrinken in wonderbaarlijke gebeurtenissen en uitzonderlijke verhalen.

Deel dit bericht

Ook op zoek naar de juiste klik?

Neem gerust contact met ons op! We helpen graag!

Of stuur een mail naar info@positie1.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en tips