De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Mijn favoriet

Wij laten ons graag inspireren. En als we dat wat ons inspireert met jou delen, brengen we jou misschien ook weer ook op ideeën. Daarom presenteren we voortaan elke vrijdag een van onze favorieten. Wat is jouw favoriet?

Deel dit bericht

Sinds ik zelf ondernemer ben, merk ik wat er allemaal bij ondernemerschap komt kijken. Veel meer dan ik me vooraf had voorgesteld. Naast alle mooie kanten ervan moet je ook dagelijks beslissingen nemen over zaken waarvan je soms maar weinig verstand hebt, waarmee je nog geen ervaring hebt of waarin je afhankelijk bent van anderen. Twijfel en onzekerheid slaan soms toe.

Graag maak ik daarom gebruik van de kennis en ervaring van anderen. Een van mijn helden is Stephen Covey, schrijver van het meest gelezen managementboek ter wereld “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap”.  Zijn inzichten houden mij privé en zakelijk op de juiste koers. Dit zijn de principes:

1. wees proactief
2. begin met het einde voor ogen
3. belangrijke zaken eerst
4. denk WIN – WIN
5. eerst begrijpen, daarna begrepen worden
6. werk synergetisch
7. houd de zaag scherp

De eerste drie principes stellen je in staat om onafhankelijk te worden. Als je eigenschap vier, vijf en zes goed toepast, ben je in staat om samen met je omgeving (collega’s, klanten, familie en vrienden) overwinningen te behalen. De zevende eigenschap gaat over vernieuwing van jezelf. Studeren, sporten, mediteren etc. Regelmatig pak ik zijn boek er weer eens bij en doe ik waardevolle inzichten op. Wellicht heb jij er ook wat aan.

Verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel

Meer omzet en rendement met online marketing?

Neem gerust contact met ons op! We helpen graag!

Of stuur een mail naar eric@positie1.nl