Online zangtraining

Zing als vanzelf

Bert van de Wetering is gegroeid van zangcoach naar succesvolle online zangtrainer met zijn bedrijf Zing Als vanZelf. Zijn livestreams worden inmiddels door duizenden mensen gevolgd. Hoe hij dat – in samenwerking met Positie1 – gedaan heeft lees je hier.

De uitdaging

1,7 miljoen mensen in Nederland zingen graag. Dat is meer dan alle voetballende Nederlanders. Daar moet toch wat mee te doen zijn online, dacht Bert. Bert had al geëxperimenteerd met het aanbieden van livestreams via YouTube en het opzetten van een online training. En met verrassend goed resultaat. Aan ons de vraag om dit resultaat flink omhoog te schroeven. Dat is gelukt met een succesvolle decembercampagne op Facebook:

Het resultaat van de kerstcampagne

Resultaten

+ 0
Facebook bereik per maand
+ 0
Aanmeldingen per livestream
0 %
Groei e-maillijst
+ 0
Aankopen zingend door de seizoenen

Wat vooraf ging...

Schrijven van een goed plan

We begonnen met het schrijven van een jaarplan waarin we ieder kwartaal de marketingmachine van Zing als vanZelf verder uitbouwen. Met heldere doelstellingen en duidelijke evaluatiemomenten. We planden tussentijdse momenten om samen te sparren en de strategie aan te scherpen aan de hand van data en inzichten.

Wekelijks schakelen

Vanuit berichtpromoties hebben we de Facebook campagne geprofessionaliseerd. Op basis van data optimaliseerden we wekelijks de campagnes en schakelden we iedere week met Bert om nieuwe content aan te bieden op het juiste moment, aan de juiste personen

Automatiseren van mails

Regelmatig een e-mail sturen bracht al de nodige sales op. Om ook dit te professionaliseren kozen we voor een ander e-mailsysteem en hebben we de maillijst verder gesegmenteerd. Segmenten kregen geautomatiseerd een mail met een passend aanbod. Dit zorgt voor een verhoging van de customer lifetime value van Berts klanten.

Zo doen we dat

We maken een helder plan; een marketingmachine op maat. Ieder kwartaal bouwen we de marketing verder uit. Het geeft richtlijnen en is tegelijk flexibel genoeg om gaandeweg aan te scherpen
We maken alles goed meetbaar, houden de cijfers in de gaten en spelen daar op in. Dit is de drijvende factor van onze aanpak.

Facebook Ads

We gaan van berichtpromoties naar een beproefde campagnestructuur met heldere funnels, een lerend algoritme en een schakeling met de website en wekelijkse bijsturing.

Email-marketing

We automatiseren de mailinglijstsegmentatie, zetten e-mailmarketing op en een terugkoppeling naar Facebook

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Of stuur een mail naar brian@positie1.nl