Hoe BC Group online beter vindbaar werd

En hoe SEO daaraan bijdraagt

BC Group is full service HR bureau, met focus op maatwerk. Zij gaan voor de juiste mensen op de juiste plek. Als HR-dienstverlener bieden ze verschillende diensten aan.
Na oplevering van de nieuwe website was het tijd om de online zichtbaarheid van BC Group verder te vergroten, te beginnen met de detacheringsdienst die zij ondernemers in de regio aanbieden.

De uitdaging

Mkb-ondernemers laten weten dat ze bij BC Group terecht kunnen voor goed personeel. Mensen met talent die gemotiveerd zijn. BC Group wil ondernemers zoveel mogelijk ontzorgen, zodat zij zich kunnen blijven focussen op het ondernemerschap. De online vindbaarheid kan op dit gebied nog beter. BC Group wil met name vindbaar zijn op detachering, omdat dit veel ondernemers uitkomst biedt.

De oplossing

Om de organische vindbaarheid te verhogen zijn we in het laatste kwartaal van 2020 gestart met het schrijven van blogs rondom detachering. Per maand worden 3 a 4 blogs geplaatst op de website van BC Group. Deze blogs worden vervolgens onder de aandacht gebracht op de social media kanalen. Het schrijven van blogs (contentplanning) was onderdeel van het strategische marketingplan. Naast de blogs zetten we ook linkbuilding in om de vindbaarheid te verhogen.

Resultaat

We zien dat BC Group beter gevonden wordt op het onderwerp ‘detachering. Er is een duidelijke stijging waarneembaar. We vergelijken de periode van 1 januari tot en met 31 mei van dit jaar met diezelfde periode vorig jaar. Hiernaast zie je de behaalde resultaten.

Resultaten

0 %
Groei in sessies
0 %
Organische groei
0 %
Groei Social kanalen
Daarnaast zien we in Google dat de zoektermen:
  • Detacheringsbureau Zwolle &
  • Detachering Zwolle
inmiddels een stevige top 10 positie bereikt hebben.

Toekomstplannen

Wij blijven maandelijks bezig met het verrijken van content en focussen ons daarbij elke keer op een hoofdonderwerp. SEO staat nooit stil. Het gaat om het continu aanleveren van nieuwe content, maar ook het verbeteren en uitbreiden van bestaande content. Niet voor niets is SEO een aanpak van de lange adem.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Of stuur een mail naar brian@positie1.nl