eerst op één
lijn zitten

voor dat we het
online zetten

Gewoon goed werk leveren. Met een gestructureerde aanpak waar de klant centraal staat. Geen poespas, maar praktische resultaten in duidelijke taal. 

eerst op één
lijn zitten

voor dat we het
online zetten

Gewoon goed werk leveren met een gestructureerde aanpak waar de klant centraal staat. Geen poespas, maar praktische resultaten in duidelijke taal. 

Zorg dat het klikt...

Zowel letterlijk als figuurlijk. Met dat in ons achterhoofd en na onze kennismaking gaan we aan de slag met het maken van een helder plan van aanpak. In dit plan nemen we de wensen van onze klant mee en kiezen we voor een duidelijke positionering. Ook voeren we een website- scan, concurrentieonderzoek en zoekwoordenanalyse uit. En minstens zo belangrijk; we omschrijven jouw specifieke toegevoegde waarde. Want wat maakt jouw product of dienst nou zo bijzonder ten opzichte van de rest?

Waar zetten we op in?

Wij maken gebruik van het See Think Do Care Framework. Het framework, ontwikkeld door Google, geeft de online klantreis weer in vier duidelijke stappen. De reis begint bij het zichtbaar zijn van de aanbieder en eindigt bij klantloyaliteit.

De resultaten uit bovengenoemde onderzoeken gebruiken we als basis voor de inzet van het framework. Afhankelijk van de wens van de klant en het budget bekijken we in welke fase(s) de klant het beste kan investeren.

De vier fases zijn aan elkaar verbonden, maar kunnen ook afzonderlijk van elkaar ingezet worden voor het behalen van jouw doelstellingen.

 

See Think Do Care framework

Frens over de SEE-fase

Dit is de eerste fase, en In deze fase zijn  bezoekers zich aan het oriënteren en is er nog geen bewuste aankoopintentie, inschrijving of ander doel. De See- fase is het eerste contactmoment dat jouw potentiële klant heeft met jouw bedrijf en wordt vooral ingezet om bekendheid te creëren. 

Ik zoek...

Je ziet dit ook terug in het online zoekgedrag van potentiele klanten. Vaak worden er brede zoektermen ingevoerd, zoals  ‘laptop’, ‘camera’ of ‘fysiotherapeut’. Deze zoektermen hebben veel zoekverkeer, maar relatief weinig conversie. Met zoekwoorden begint de bezoeker zijn of haar klantenreis. In de toekomst vindt de verdieping plaats.

Frens van der Sluis, projectmanager bij Positie1

Ik adviseer

Online bekendheid creëren door goed zichtbaar te zijn? Daar weet ik wel raad mee!

Linda Doorenbos, Ads-specialist bij Positie1

Achter Google Ads draaien ontzettend ingewikkelde algoritmes. Als het ware allemaal radartjes die samenwerken, om advertenties op het juiste moment aan de juiste doelgroep te tonen. Je kunt met Google Ads bijvoorbeeld tekstadvertenties, beeldadvertenties, shopping advertenties en videoadvertenties inzetten op de zoekpagina van Google én in het netwerk van websites buiten de zoekpagina om. 

Linda over de THINK-fase

Ik ben veel, heel veel bezig met Google Ads. Google is een spannende wereld, elke dag verandert er wel wat. Google is enorm belangrijk voor de Think- fase. De potentiele klant is zich nu bewust van een behoefte. Hij gaat onderzoek doen naar het gewenste product of dienst. Dit onderzoek vindt veelal online plaats. Snel een paar belangrijke  woorden intikken op Google en BAM!… de zoekresultaten verschijnen op het scherm van je laptop, telefoon of tablet. Voor jou, als aanbieder, is de Think-fase een belangrijke fase, omdat je hier de kans hebt om je klant aan te spreken met jouw product.

De wondere wereld van Google Ads

Google Ads biedt je oneindig veel mogelijkheden om online te adverteren. Een platform dat heel snel verandert en ontwikkelt. En dat moet ook wel, want de hele online wereld verandert razendsnel. Ik ontdek bijna elke week wel wat nieuws.

Wil je weten hoe je in 4 stappen tot een goede Google Ads campagne komt?

David over de DO-fase

Ze is er nu echt bijna uit. En ze weet wat ze wil, maar….. nog niet helemaal waar, wanneer en voor hoeveel. Ze zoekt de aanbieder of samenwerkingspartner die past bij haar plaatje. Ze is aangekomen in de Do- fase. De laatste twijfels en onduidelijkheden horen zich nu te ontrafelen. In deze fase komt het niet alleen aan op goede sales, maar ook op onderscheidend vermogen. En wel op zo’n manier waarop je de potentiele klant weet te raken, je inspeelt op de emotie.

Als aanbieder kun je een aantal dingen doen om je potentiële klant te overtuigen dat jij de beste  bent.

Koopstemming

Mensen die zich in de Do-fase bevinden zijn in de buying mood, ofwel in een koopstemming. Ze weten meestal goed welk product of dienst ze willen. Welk type schoen, welke kleur en merk laminaat. Soms zelfs al de artikelcode. Of ze weten zeker dat ze een training zoekmachineoptimalisatie in de omgeving van Zwolle willen volgen. Bij een goed aangeschreven opleider, die start in het voorjaar. Deze fase is heel doelgericht.

Bovenstaande voorbeelden zijn best herkenbaar toch?

Overtuig om jouw product te kopen

David van Beek, Automation Specialist bij Positie1
Overkoken van verlangen. De titel van een slechte roman? Nee, de schone taak van de aanbieder om de potentiële klant te verleiden daadwerkelijk klant te worden.
Frens van der Sluis, projectmanager bij Positie1

Blijf actief

Net als bij vriendschappen moet je blijven investeren in de relatie met je klant. Dit kun je op verschillende manieren doen:

Frens over de CARE-fase

Zonder klant geen bedrijf…. Zo simpel is het! Ik vind dit een spannende fase, omdat je hier inzet op een langdurige relatie met je klanten. Er zijn een aantal manieren om dit tot stand te laten komen.

Je klant als de beste reclame

In de voorgaande fases heb je alles op alles gezet om van bezoekers klanten te maken. In de Care-fase is de doelgroep je klantenkring. Je wilt ze langdurig aan je binden. Er zijn veel mogelijkheden om klantenbinding te vergroten, om jouw bedrijf echt op de kaart te zetten als dé specialist. Of om je diensten of producten verder te verbeteren. Je klanten worden je ambassadeurs en je gaat voor retentie, dat is herhaald aankoopgedrag. Jouw trouwe klant zorgt voor nieuwe klanten.

Zegt het voort…

In deze fase heb je ook veel informatie verzameld over je klant. Je kunt hier handig gebruik van  maken door hem of haar gepersonaliseerde aanbiedingen te doen. Of heel simpel; beschik je over een geboortedatum? Stuur een felicitatie wanneer diegene jarig is…Het liefst met een klein presentje.