Icoon telefoon bij telefoonnummer Positie1038-7001211

4

Geplaatst op door Martin Haasjes

Site aanmelden bij Google via GWT

Site aanmelden bij Google

In de Google Webmasters Tools bestaat al een tijd een functie ‘Ophalen als Googlebot’. Daar is nu een nieuwe functie aan toegevoegd, namelijk ‘Indienen bij Index’.

Dit is een nieuwe manier om nieuwe en bijgewerkte URL’s naar Google te sturen voor snellere indexering.

Nadat je een URL hebt opgehaald als Googlebot, en als dit succesvol is, zie je nu de nieuwe optie om die URL in te dienen bij de Google index (=opname in de Google database). Wanneer je op deze wijze een URL indient zal de Googlebot meestal binnen een dag de URL bezoeken.

Dit natuurlijk geen garantie voor opname in de index, Google zal nog steeds beoordelen of de URL thuishoort in de Google index.

Deze nieuwe functie zal je helpen om een nieuwe site of net toegevoegde belangrijke pagina’s, sneller door de Googlebot te laten vinden en te laten ‘crawlen’ in plaats van af te wachten tot Google ze op een natuurlijke wijze ontdekt.

Je kunt ook URL’s indienen, die al worden geïndexeerd, om ze te vernieuwen. Het kan ook helpen als je per ongeluk informatie hebt gepubliceerd, en wil de opgeslagen versie uit het cachegeheugen wordt ge-update, nadat je de informatie zelf hebt verwijderd van je site.

Kortom, een nuttige nieuwe functie van de Google Webmaster Tools

* artikel gebaseerd op informatie van SeoMoz en Google Webmastercentral

4 reacties op ‘Site aanmelden bij Google via GWT'.

  1. Eric zegt:

    Om je SEO aan de start te optimaliseren heb je verschillende tools. Zo is Google webmastertools een schitterende start om je site netjes aan te melden.

  2. Belangrijk dat een website aanmeld wanneer die ook optimaal is voor de indexatie bij Google. Goed resultaten zijn afhankelijk van de structuur en opbouw van je website.

  3. Heel erg bedankt voor deze info. Ben nog redelijk nieuw in dit wereldje, en wist dit nog niet. nogmaals bedankt

  4. Tim zegt:

    Handiger is het om een geupdate XML sitemap in te dienen bij Google Webmaster Tools.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Over onze website

Deze website is geschikt voor Internet Explorer 9 en hoger.
We adviseren je je browser te updaten.

Download een nieuwere versie van Internet Explorer op de website van Microsoft.

Met vriendelijke groet,
het team van Positie1